موضوع: "اجتماع"

تمرکز؛ مهارتی کمیاب در عصر حواسپرتی
جمعه 04/03/23
در جهان امروز، تمرکز عمیق بهراحتی از بین میرود. بین اعلانهای مداوم، پیامهای فوری، شبکههای اجتماعی و جلسات پیدرپی، ذهن ما بهسختی میتواند در یک نقطه بماند. نتیجه این حواسپرتیها، کارهای نیمهتمام، تصمیمهای سطحی و احساس فرسودگیست.
اما تمرکز، یک توانایی ذاتی نیست؛ مهارتی است که باید آن را بهمرور پرورش داد. در ادامه، چند روش کاربردی برای تقویت آن آورده شده است:
▪️ استفاده از تکنیک پومودورو برای مدیریت زمان
با تقسیم زمان کار به بازههای ۲۵ دقیقهای تمرکز و ۵ دقیقهای استراحت، ذهن درگیر وظیفه میماند و فرصت بازسازی نیز پیدا میکند. پس از چند دور، استراحت بلندتری در نظر گرفته میشود تا از خستگی ذهنی جلوگیری شود.
▪️کاهش حواسپرتی دیجیتال
اعلانها و پیامها تبدیل به یک عادت مزاحم شدهاند. خاموش کردن نوتیفیکیشنهای غیرضروری یا استفاده از اپهای بلاککننده حواسپرتی به ذهن فرصت تمرکز واقعی میدهد.
▪️تعیین زمان مشخص برای استفاده از شبکههای اجتماعی
به جای چککردن بیهدف در طول روز، میتوان بازههایی را برای بررسی پیامها و شبکههای اجتماعی مشخص کرد. این کار به کنترل رفتارهای ناخودآگاه و صرفهجویی در زمان کمک میکند.
▪️مرتبسازی محیط کار
هر چه محیط اطراف خلوتتر و سازمانیافتهتر باشد، ذهن نیز نظم بیشتری پیدا میکند. اشیای غیرضروری را از میز کار حذف کنید و محیطی بسازید که تمرکز را تسهیل کند.
▪️تمرین ذهنآگاهی (Mindfulness)
فعالیتهایی مثل تنفس آگاهانه، مدیتیشن یا حتی تمرکز کامل روی یک کار ساده روزمره مانند نوشیدن چای، میتوانند قدرت تمرکز را در بلندمدت افزایش دهند و ذهن را برای حضور واقعی در لحظه تربیت کنند.
⬅️تمرکز، حاصل اتفاق نیست؛ نتیجهی انتخابهای آگاهانه و عادتهای تقویتشده است.

سکوتی که بوی خون میدهد!
سه شنبه 02/02/12
صد سیلی به زن مسلمان بخورد باز هم عدهای چشم از خلخال زن یهودی بر نمیدارند!
سوز چاقو بیشتر است یا ماست؟
نمیدانم شنیدید یا نه ولی در هفتهای که گذشت یازده گلوله بر تن انسانی اصابت کرد و چاقو سینهای را شکافت و دو فرزند پانزده و شانزده ساله از نعمت پدر و مادر محروم شدند؛ خداروشکر اما ماست بر سر کسی ریخته نشد! احتمالا اینها به گوشتان نرسیده است چون بریده شدن گلوی یک طلبه آنقدر جذاب نیست که ترند فضای مجازی شود. یا مثلاً برای حمید علیمی و امثالش گلوله خوردن یک آیت الله کمتر از چپه شدن یک سطل ماست اهمیت دارد. حتی مسئله ماست هم نیست؛ مسئله کسی است که ماستی شده است. صد سیلی به زن مسلمان بخورد عدهای چشم از خلخال زن یهودی بر نمیدارند که مبادا خش بردارد.
آیت الله سلیمانی عضو سابق خبرگان رهبری بر روی صندلی بانک مورد هدف یازده گلوله قرار گرفت. خب به ضارب هم حق بدهیم؛ با خود گفته دیگر کی فرصت میکنم یک چنین مقام سابقی را بدون خدم و حشم در یک مکان عمومی میان مردم پیدا کنم. شاید آمده پول شارژ بادیگاردها و ماشین ضد گلولهاش را تحویل بگیرد. در مجازی گفتند بحث روی عدد چهار میلیارد تومان بالا گرفته بود. تقصیر خود شهید بود که فکر میکرد آن مقدار پول در جیب عبا جای میگیرد و با خدمتکاران خود تعارف کرد بر سر تحویل پول از بانک. واقعیت این است که آیت الله سلیمانی میان مردم یازده گلوله خورد و آنها که در ذهن مشوش خود توانایی هضم بادیگارد و نوکر نداشتن عضو سابق خبرگان را هم ندارند، به او تهمتهای میلیاردی زدند تا شاید وجدانشان را اینچنین گول بزنند. وجدانی که هر چند سنگ شده باشد اما از سکوت تناقض آمیز برای خون یک انسان اندکی بدرد میاید.
به طلبهی دیگری با ماشین حمله شد و سپس ضارب با چاقو به جان او افتاد و خون انسانی بر زمین جاری شد. خوشبختانه آن طلبه فوت نکرده است اما وجدان بعضی زودتر از اینها مرده است. هر چقدر مقایسه کنیم که سوز چاقو بیشتر است یا ماست کم گفتیم. شاید به آن ضارب هم گفتهاند این طلبهها خطرناکند. اگر با چاقو سینهشان را نشکافیم فردا روزی بر سر مردم ماست میریزند. امروز بزن بر قلبش تا فردا ماستی نشوی.گ
عدهای ناشناس زنی را در سراوان به شهادت رساندند. مولوی عبدالحمید بخاطر این زن بالای منبر میرود؟ حمید علیمی برای بچههای پانزده و شانزده سالهاش توئیت میزند؟ عزاداران خلخال زن یهودی و سطل ماست لبنیاتی آیا برای آنها عزاداری میکنند و هشتگ زن زندگی آزادی میزنند؟ یا وقتی بفهمند شوهر این خانم فرمانده نیروی انتظامی سراوان بوده و در ماشین همراه همسرش به شهادت رسیده است، روضه سکوت میگیرند؟ اینها یک طرف و شهید امر به معروف که برای دو دختر کم حجاب غیرت داشت یک طرف. باز هم هست و نیازی به گفتنش نیست.
آخر کلام اینکه مواضعتان خونی شده است. توئیتهای شما بوی خون میدهد. از ماست گفتنهایتان خون میچکد. سکوت شما همه جا را خونی کرده است.

حکومت امام علی(ع) ، حکومت موفق تاریخ
چهارشنبه 96/10/27
هر انسانى حقّ زندگى دارد و اين حق، تنها زنده بودن و زيستن نيست،
كه خوب زيستن نيز هست. خداوند به انسان زندگى بخشيده و امكان زيست انسانى و شايسته برايش فراهم كرده است، و انسان نه خود حق دارد اين موهبت را ناديده بگيرد و زيرپا بگذارد، و نه ديگران حق دارند، حقّ زندگى و زيست انسانى و شايسته او را سلب كنند و نقض نمايند و به راههاى گوناگون اين امكان را از بين ببرند و يا كاهش دهند. در اين ميان امكان بيشترين تجاوز به حقّ زندگى انسانها، از جانب حكومتها است كه يا زمينه لازم را براى پاسداشت حقّ زندگى انسانها فراهم نمىكنند، يا به اتكاى قدرت خويش، راه تجاوز به آن را مىگشايند و از
پاسخگويى،
اصلاح،
ترميم و
جبران آنچه صورت گرفته سر باز مىزنند.
امام على عليه السّلام درباره حقّ زندگى انسانها و پاسداشت اين حق، به ويژه از سوى حكومتها، در عهدنامه مالك اشتر چنين فرموده است :
نهج البلاغه ، نامۀ ۵۳ عهدنامۀ مالک اشتر
تو را سخت پرهيز مىدهم از خونها و به ناروا ريختن آنها، زيرا چيزى بيشتر از ريختن خون ناحق كيفر الهى را برنمىانگيزد، و پيامد بدفرجامى از آن بزرگتر به دنبال نمىآورد، و به برچيده شدن نعمت سزاوارتر نمىگرداند، و روزگار را به سر نمىرساند. و خداى پاك از هر كاستى در روز رستاخيز آغازگر داورى خونهايى مىشود كه بندگان از يكديگر ريختهاند. پس حكومت خود را با ريختن خون ناروايى نيرومند نگردان، زيرا چنان كارى نه تنها از عوامل ناتوان كردن و سست كردن قدرت، كه باعت نابودى و به دست ديگران افتادن آن هم مىشود.
حقّ زندگى انسان چنان والا و مهم است كه در منطق دين، كشتنِ يك نفر به ناحق، چونان كشتن همه جامعه مطرح شده است؛ زيرا فرد، گروه و حكومتى كه بتواند دست به خون بىگناهى بيالايد، اين آمادگى را دارد كه جامعهاى را بكشد و فداى خودكامگى و قدرتطلبى خود نمايد؛ و نيز جامعه انسانى در حقيقت يك واحد بيش نيست، كه بر افراد آن یک حكم جارى است، و كشتن يك فرد، به منزله كشتن هر فرد و تكتك جامعه، و همه مردمان است، و حرمتى سنگينتر
از اين نيست. حقّ زندگى و حرمت خون چنان سنگين است كه اگر كسى را به كشتن فردى وادار كنند، نمىتواند دست به خون بيالايد، هر چند كه او را به سبب مخالفت با خون ريختن بكشند؛ و اين حريم چنان است كه در آن تقيّه جايز نيست.
در حديث امام صادق علیه السلام آمده است : الکافی ، کلینی ، ج ۲ ، ص ۲۲۰
جز اين نيست كه تقيّه براى جلوگيرى از ريختن خون قرار داده شده است. پس هرگاه تقيّه منجر به ريخته شدن خون گردد، ديگر تقيّه نباشد.
در اين امر، حكومتها پيوسته در معرض تعدّى به حقّ زندگى انسانها، به ويژه مخالفان خود هستند؛ و براى اين كه راه چنين فاجعهاى بسته شود، لازم است حرمت اين حريم به خوبى براى همگان تبيين گردد، و فرهنگ پاسداشت آن ايجاد شود، و قوانين سخت و مراقبتهاى صحيح و پيگيرىهاى شديد در اينباره سامان يابد، كه سيره امام على عليه السّلام نمونهاى والا از اين فرهنگ و راه و رسم است.

فعالیت ۸ هزار کانال تلگرامی ضد امنیت ملی
یکشنبه 96/04/25
فعالیت ۸ هزار کانال تلگرامی ضد امنیت ملی
دستور ۴۰ باره دادستانی به وزارت ارتباطات برای انسداد کانالهای مجرم
معاون دادستان کل کشور:
تاکنون حدود ۸ هزار کانال تلگرامی مجرمانه که علیه امنیت کشور و نظام جمهوری اسلامی ایران و علیه مقدسات و هویت ملی، دینی و فرهنگی مردم مشغول فعالیت هستند شناسایی شده است.
دستور انسداد برخی از این کانالها بیش از ۴۰ مرتبه برای وزارت ارتباطات ارسال شده است.
وزارت ارتباطات اعلام میکند دستورهای قضایی مربوط به انسداد کانالهای مجرمانه تلگرامی را برای مدیر تلگرام ارسال کرده ولی مدیر تلگرام اولاً از اجرای بسیاری از دستورها استنکاف کرده و صرفاً برخی از کانالهای مستهجن آن هم با تعریفی که خودشان از «مستهجن» دارند و نه تعریفی که ما داریم را فیلتر میکنند.
همکاری تلگرام با وزارت ارتباطات در مورد انسداد محتوای مجرمانه تقریبا مساوی است با هیچ!
fna.ir/KMDSQH

مذهبی ها باید چگونه زندگی کنند؟!
سه شنبه 96/04/13
کار بچه مذهبی باید آنقدر خوب باشد که نیاز به توصیه نداشته باشد.
شهید ابراهیم هادی کسی بود که زندگی را فهمیده بود.
کار بچه مذهبی را نباید کسی تحویل بگیرد؛
بلکه آنقدرباید زحمت کشیده باشد و آنقدر کارش خوب و قشنگ باشد که خود کار، صدا کند.
طبق فرمایش پیامبر اکرم(ص) اگر جوان مذهبی، حرفهای بلد نباشد، پسفردا میخواهد از مذهبی بودنش نان بخورَد.
مثلاً انتظار داشته باشد که «چون من مذهبی هستم من را استخدام کنید!»
در حالی که وقتی هنر و حرفهای داشته باشد، حتی اگر آن طرفش، کافر هم باشد نمیتواند او را حذف کندو کنار بگذارد چون به حرفهاش نیاز دارد.
شهید ابراهیم هادی هم کسی بود که زندگی را فهمیده بود،
زندگی را بلد بود و میدانست زندگی یعنی چه؟
من فکر میکنم ایمان شهید هادی نبود که او را اسوه قرار داد؛
بلکه سبک زندگیاش بود که او را به این مقام عالی رساند.
توصیه میشود مربیان عرصه تعلیم وتربیت کتاب خاطرات شهید ابراهیم هادی را حتماً بخوانند.
استاد پناهیان