
گزارش تکاندهنده از اوضاع کودکان سودان اینجا جنایت 1000 درصد افزایش یافته!
یونیسف اعلام کرده که در دو سال جنگ سودان، موارد نقض شدید حقوق کودکان، از جمله قتل، ۱۰۰۰ درصد افزایش یافته است!
سودانِ زخمی در یکی از تاریکترین فصلهای خود به سر میبرد؛ فصلی که مردم، بهویژه زنان و کودکان، در آتش بیپایان جنگ داخلی میان ارتش و نیروهای «پشتیبانی سریع» (RSF) گرفتار آمدهاند. از زمان آغاز درگیریها در آوریل ۲۰۲۳ (فروردین 1402)، بیش از ۸ میلیون نفر آواره شدهاند و صدها هزار نفر، از جمله شمار زیادی کودک، جان خود را از دست دادهاند یا در وضعیت بحرانی قرار دارند. گزارشهای گاهوبیگاه و مختلف سازمان ملل نشان میدهد که در مناطقی چون دارفور و خارطوم، زنان و دختران قربانی تجاوزهای سازمانیافته و خشونتهای جنسی هدفمند شدهاند؛ جنایاتی که گاه در سکوت کامل جهانی رخ میدهند. زیرساختهای بهداشتی فروپاشیدهاند، بیمارستانها و مدارس یا تخریب شدهاند یا به پادگانهای نظامی بدل گشتهاند، و میلیونها کودک از تحصیل، واکسیناسیون و حتی دسترسی به آب آشامیدنی محروماند. بحران انسانی در سودان اکنون به مرز فاجعهای تمامعیار رسیده، در حالی که توجه جهانی به شکل خطرناکی و عجیبی کمرنگ شده است.
گویا این مردمِ بیپناه نامرئی هستند و کسی آنها نمیبیند! باز در چند دانشگاه و… در غرب در دفاع از مردم غزه تظاهراتی برپا میشود، اما در این شلوغیِ جهان کسی مجالی برای پرداختن به این مردم مصیبتزده ندارد. با تداوم درگیریها، عدم تمایل بازیگران داخلی به مصالحه، و حمایتهای پنهان یا آشکار خارجی از طرفین جنگ، چشمانداز روشنی برای آینده سودان متصور نیست؛ کشوری که گویی در چرخهای بیپایان از سرکوب، جنگ و فراموشی گرفتار شده است، و مردمانش، بهویژه آسیبپذیرترین گروهها، در حال نابود شدن در سایه بیعملی جهانیاند.
صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) در آخرین گزارش خود اعلام کرد که تعداد موارد نقض شدید حقوق کودکان در طول جنگ دو ساله سودان ۱۰۰۰ درصد افزایش یافته است. این سازمان از جهان خواست میلیونها کودک آسیب دیده را رها نکنند. «کاترین راسل»، مدیر اجرائی سازمان ملل متحد، در بیانیهای گفت: «دو سال جنگ و آوارگی زندگی میلیونها کودک را در سراسر سودان متلاشی کرده است.»
آنطور که «باشگاه خبرنگاران جوان» نوشته است، یونیسف در بیانیه خود به نقض شدید حقوق کودکان از جمله قتل، معلولیت، آدمربایی، استخدام اجباری و خشونت جنسی کودکان اشاره و اعلام کرد که این نقضها در طی دو سال ۱۰۰۰ درصد افزایش و در سراسر این کشور گسترش یافته است. بر اساس ارقام به دست آمده توسط خبرگزاری «فرانسه» از یونیسف، که گمان میرود دستکم گرفته شدهاند، تعداد کودکان کشته یا مجروح در سودان از ۱۵۰ مورد تأیید شده در سال ۲۰۲۲ به حدود ۲۷۷۶ مورد در سالهای ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ افزایش یافته است. تعداد حملات به مدارس و بیمارستانها نیز از ۳۳ مورد تأیید شده در سال ۲۰۲۲ به ۱۸۱ مورد در دو سال گذشته افزایش یافته است.
کشتهشدن 300 نفر در 2 روز
خبر دیگر آنکه شورشیان موسوم به «نیروهای پشتیبانی سریع» روز یکشنبه پس از چهار روز حملات و درگیری کنترل اردوگاه آوارگان زمزم را به دست گرفتند. پیش از این گروههای حقوق بشری اعلام کرده بودند موج تازه حملات شورشیان سودان به اردوگاه آوارگان زمزم در نزدیکی شهر «الفاشر» سودان صدها کشته یا مجروح بر جا گذاشت. سازمان ملل متحد روز دوشنبه اعلام کرد آمار اولیه از منابع محلی حاکی است که بیش از ۳۰۰ غیرنظامی در جریان درگیریهای روزهای جمعه و شنبه در اطراف اردوگاههای زمزم و «ابو شوک» و شهر الفاشر کشته شدند.
صدها هزار آواره
بنا بر آمار سازمان ملل متحد، حدود ۴۰۰ هزار نفر از ساکنان اردوگاه زمزم مجبور به ترک اقامتگاههای خود در این اردوگاه شدهاند. از ابتدای جنگ داخلی سودان در فروردین ۱۴۰۲ تاکنون در حدود ۱۳ میلیون نفر آواره شدهاند که حدود ۳.۸ میلیون تن از آنان به کشورهای همسایه گریختهاند. موج حملات شورشیان به اردوگاه زمزم از روز پنجشنبه گذشته آغاز شد و در روزهای جمعه و شنبه نیز ادامه یافت و منجر به ویرانی خانهها، بازارها و تاسیسات درمانگاهی شد.
سازمان مدنی هماهنگی امور آوارگان در سودان اعلام کرد در این حملات صدها تن کشته یا مجروح شدهاند که بیشتر آنان نیز زن و کودک هستند. این سازمان حملات شورشیان را به عنوان «جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت» محکوم کرد. آنطور که «ایرنا» نوشته است، در حدود ۷۰۰ هزار نفر از آوارگان کشور سودان در این دو اردوگاه به سر میبرند و العربیه روز یکشنبه به نقل از گروه موسوم به «کمیته مقاومت الفاشر» گزارش داد که حملات در روزهای گذشته صدها کشته یا مجروح بر جا گذاشته و فعالیت تمام بیمارستانها در این اردوگاه متوقف شده است. بنا به گزارش «رویترز»، گروه موسوم به «امداد بینالمللی» به عنوان آخرین سازمانی که در اردوگاه زمزم خدمات درمانی و پزشکی ارائه میکند اعلام کرد شورشیان درمانگاه این سازمان را تصرف کردهاند و تمام کارکنان شامل پزشکان کشته شدند. سازمانهای امور بشردوستانه و مقامات محلی خواستار آتشبس فوری و ارائه خدمات امدادی شدهاند.
افزایش نگرانیها از نقش امارات در جنگ سودان
خبر دیگر آنکه گزارش جدید و محرمانه کارشناسان سازمان ملل نگرانیها درباره نقش امارات را در تأمین سلاح برای شبه نظامیان سودانی که متهم به قتلعام و تجاوز در این کشور هستند، افزایش میدهد. امارات مدتهاست که متهم به تامین مخفیانه سلاح برای شبه نظامیان سودانی از طریق کشور همسایه آن، یعنی چاد است؛ اتهامی که قاطعانه آن را رد میکند اما یک گزارش کاملا محرمانه توسط کارشناسان سازمان ملل که به دست روزنامه گاردین رسیده است، حاکی از انجام پروازهای متعدد از امارات به پایگاههایی در چاد است که بهطور عمدی تلاش شده است از شناسایی پروازها جلوگیری شود. س از افشای گزارش محرمانه سازمان ملل که سؤالات جدیدی را در مورد نقش امارات در درگیریهای ویرانگر در سودان ایجاد کرده، فشارها بر امارات به دلیل حضور در کنفرانسی مهم در لندن با هدف توقف جنگ در سودان در حال افزایش است.
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط سامیه بانو در 1404/01/31 ساعت 09:54:00 ق.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |